Uređenje školskih igrališa

Uređenje školskih igrališa

U svibnju 2021. godine OŠ Kantrida dobila je malu donaciju pri otvaranju šetnice ispred novoizgrađenog hotela Hilton. Potaknuti tom donacijom odlučili smo započeti s projektom uređenja školskih igrališta.

57.752 EUR

Vrijednost projekta EN

Područje

Završen

Faza projekata

Osnovna škola Kantrida

Nositelj projekta

Javno-Privatni

Oznaka sektora

Grad Rijeka Dezinsekcija d.o.o.

Kalmar Implant dentistry Kamgrad d.o.o.

Dogma d.o.o.

RIO projekt JTH Costabella d. o. o.

Partner na projektu

Izvannproračunska sredstva škole 20%
Grad Rijeka 22%
Donacije tvrtki partnera 58%

Model financiranja

Do sada uređena igrališta predstavljaju tek dio obnovljenog školskog okoliša. Obnovu zahtijeva i veliko igralište, a posebno trim staza koja je zbog radova na prometnici iznad škole u cijelosti van funkcije. U planu je postavljanje stolova za stolni tenis na nedefinirani plato kako bi i taj dio igrališta dobio svoju svrhu. Sva sportska igrališta oko škole van radnog vremena su na raspolaganju svim stanovnicima Kantride. S obzirom na površinu preostalih igrališta postoji velik investicijski prostor.

Mogućnost suradnje

svibanj 2021. – rujan 2022.

Predviđeno trajanje projekta

Internet stranica projekta

ravnatelj@os-kantrida-ri.skole.hr

Email

U svibnju 2021. godine škola je dobila malu donaciju pri otvaranju šetnice ispred novoizgrađenog hotela Hilton. Potaknuti tom donacijom odlučili smo započeti s projektom uređenja školskih igrališta. Vanjski prostor škole je poprilično velik i sastoji se od tri igrališta (dva manja – košarka i odbojka; jedno veće – mali nogomet/rukomet), zelenih površina s parkom, jednim nedefiniranim asfaltiranim platoom, te trim stazom koja je tada, zbog radova na cesti iznad škole, bila prekopana. U te vanjske prostore nije dugi niz godina ništa ulagano te su vapila za uređenjem.

Krajem 2021. škola je odvojila dio svojih izvannproračunskih sredstava za postavljanje nove akrilne podloge na košarkaško igralište. Uz veliku pomoć gradonačelnika Rijeke započeli smo s prikupljanjem sredstava za cjelovito uređenje dva manja igrališta koja se u cijelosti nalaze na dijelu dvorišta za koje su riješena sve imovinsko-pravna pitanja. U ožujku 2022. dobili smo veću donaciju tvrtke Dezinsekcija d.o.o., te je najavljena i donacija još triju tvrtki: Dogma d.o.o., Kamgrad d.o.o. i Rio Projekti. Za konačno zatvaranje financijske konstrukcije dobili smo još sredstava od tvrtke Kalmar Implant dentistry, dok je Grad Rijeka odobrio dodatna sredstva za promjenu ograde oko jednog od igrališta.